torsdag den 3. januar 2013

Flensborg!

Jeg er jo så heldig at jeg stadig har "juleferie", så da morgenen kom idag, startede den med at få smidt julen ud (orkede det ikke igår). Fik rendt en tur med støvsugeren, samt klaret de nødvendige ting.
Derefter tog manden og jeg på en tur til Flensborg, for at få lidt luft og se noget andet end normale.
Vi startede jo som sædvanlig med at stille bilen ved Sydbanken, og derfra er der jo ikke langt til Roterstrasse - hvor Wollsucht ligger.
Der var lukket indtil kl. 13 - så vi tog en tur i gågaden først.
Vil da nok sige at det må være lang tid siden sidst jeg har været der, for jeg opdagede en ny garnbutik, nede i den ende som vi normalt ikke kigger så meget (Gross Str. 57).
Den forhandler Lana Grossa mm. produkter.. og en butik som man kan komme rundt i dvs. man kan trække vejret, selv med flere end 5 personer.
Ikke at der blev købt vildt ind, det blev til 300 g - til en ny tunika.


 
Farven er godt nok svær at gengive, men det er petrol med farveforløb... så det op strikket og faldt for det med det samme, så det måtte med hjem.
Derefter gik vi tilbage igen, smuttede lige ind i et af de center smøge de har, og hvad ser mit øje der... en etage fyldt med stoffer... den har jeg heller ikke set før - tror jeg har sovet sidst vi var i Flensborg - i sommerferien. Det blev kun til en kigger, men hold da op hvor var der meget skønt patchwork stof.
Derefter stod den på noget at spise, vi fandt et sted hvor vi fik noget godt at spise. Så gik turen ellers igen til Wollsucht som nu havde lukket op... der fik jeg lige et par blade med modeller af Debbie Bliss - men hold da op.. der var 7 mennesker i butikken dvs. så er den bare pakket - man kan næsten ikke kom frem og tilbage, og trække vejret er svært, så jeg tror godt jeg ved hvilken butik jeg foretrækker næste gang jeg skal til Flensborg. Ikke at man får garn og stoffer billigere der - men man får noget som ikke fås i alle butikker i DK.
 
 
Nu vil jeg smække benene op - og bare nyde at læse, der næst finde pinde, garn og så nyde resten af dagen.
 


5 kommentarer:

 1. tak for det gode tip til en ny strikkebutik i Flensborg, den skal prøves ;-)

  SvarSlet
 2. Wollsuchtbutikken flytter ind ved siden af den nuværende butik til foråret, og så vil der være masser af plads :-)Den åbner normalt kl. 10, men grundet sygdom kunne den først åbnes ved middagstid i går.
  Garnbutikken i Grosse Strasse er en brandstore hvor man kun kan købe garn fra Lana Grossa - lidt kedeligt i længden ;-)

  SvarSlet
 3. lyder som en skøn og dejlig dag og lækre sager du fik med dig hjem :-)

  SvarSlet
 4. Jeg vidste godt at Wollsucht, havde lukket indtil kl. 13 - så det var med i planen at den skulle besøges på tilbagevejen. Det bliver da dejligt hvis den flytter pga.det er meget svært at finde noget, når det ligger hulter til bulter samtidig med at der er mennesker i butikken. Ved godt at Lana Grossa er et brand, men det er jo altid godt at der er flere butikker i en by - for det er som regel med til at butikkerne "opper" sig lidt, og man kan jo altid få mere inspiration.

  SvarSlet
 5. Hejsa
  ja det er rigtigt at Uta /Wollsucht flytter ind i boghandlen til foråret, det kommer til at gøre så meget for forretningen. men hvor der er hjerterum er der husrum.og det er altid skønt at komme i Wollsucht. men det kan nogen gange være som at lege med i rejsen til Jerusalem :-) , sidste gang jeg var inde i byen (Flensburg) var der længere nede imod Nordermarkt en garnforretning mere, men det var før jul, så måske den er væk igen... og nej i sommers har du ikke sovet da du var i Holmpassagen, Fadenwerk er flyttet derover i sensommeren/efteråret. før lå de lidt gemt af vejen oppe i en gårderne til gågaden. en skøn forretning, men du skal tage tålmodigheden med når du skal handle der. der er for det meste kun en til at ekspedere og det kan tage meget lang tid, inden man kommer til. cafe'en der høre til er okay.
  mvh Mie

  SvarSlet

En kommentar gør underværker på en grå dag - TAK - for at du satte kulør på min